Újdonságok

HÍREK ATS ATS 1.33-as nyílt béta

Mivel nem jelent meg hír az ATS bétájáról, többen azt hittétek, hogy csak az ETS2 kap a jóból. Igaz ami igaz, az ETS2-nek sürgős frissítésre volt szüksége az érkező Balti DLC miatt, de az ATS-hez kicsit több időre volt szükségünk. Alább olvasható a sztori. De végül mégiscsak hozzuk az ATS 1.33-as nyílt bétáját, telis tele új tartalommal.

Kep1.jpg

A európai HCT-k megfelelőjeként az ATB-ben elérhetővé válnak a Turnpike dupla félpótkocsik ( akár 100 láb hosszúak ). Ezeket a pótkocsikat elég nehéz terelgetni - a valóságban csak néhány, kifejezetten ilyen szerelvényeknek épült úton használhatóak. Játékunkban egyelőre csak Nevadában vannak engedélyezve. Sem a gyorsfuvaroknál, sem a normál fuvarok között nem lesznek ilyen szerelvények. Az egyetlen lehetőség a használatukra a pótkocsik megvásárlása lesz ( akárcsak a HCT pótok az ETS2-ben ), így az új játékosok nem fognak erőn felüli feladatokkal találkozni.

Kep2.jpg Kep3.jpg

Van egy egyedi ( és egyelőre exkluzív ) funkció is az ATS 1.33-ban, mégpedig a terelőutak. Kellett némi idő és összpontosítás a belső tesztelésre, mielőtt nyílt tesztelésre engedjük, ezért ódzkodtunk a mindkét játékhoz egyszerre elérhető nyílt bétáktól.

Ezen funkció célja egy kis bizonytalanságot vinni az utak tervezésébe. Játékvilágunk eléggé kiszámítható, míg a valóságban a kamionsofőr nem vehet mindent biztosra. Azt szerettük volna, hogy játékosainknak néha improvizálniuk kelljen, így született meg a terelőút ötlete.

Kep4.jpg

Időnként blokkolt utakat találtaok magatok előtt, vagy a rendőrség fog integetve jelezni, hogy más utat válasszatok. Vagy az emlékeitek között keressetek másik utat - ha annyira kemények vagytok, hogy nem használtok GPS-t. Mindig lesz elérhető út, hogy a szállítmányt célba juttassátok. De néha több időbe telik majd, mint amivel számoltatok, néha elkerüli a pihenőt, ahol tankolni és pihenni akartatok. A terelőutak egy kis adrenalint visznek a sofőrök életébe.

Tekintsétek ezt a funkciót "egyes fázisnak", és mondjátok el a véleményeteket. Reméljük értékelni fogjátok az igyekezetünket, hogy egy kicsit feldobjuk a játékmenetet.

Kep5.jpg

Akik új utakra vágytak, azoknak érkezik az OR-140-es út első szakasza. Ez a tétel rajtamaradt az Oregon-kívánságlistán, így most igyekszünk felzárkózni. Tudjuk, milyen fontos ez az út (kamionos szempontból), mint rővidítés, hogy ne kelljen az US-20-on vagy Kalifornián át kerülni. A mostani szakasz Lakeview-t és Klamath-ot köti össze, a jövőben pedig egészen Nevadáig fut majd.

Kep6.jpg

A többi változás már az ETS2-ben is benne van. Steam felhő-alapú profil, hogy ne kelljen a profilodat pendrive-on hurcolászni, ha különböző gépekről szeretnél játszani.

Kep7.jpg Kep8.jpg

A vontató és pótkocsi sablonok is jó fogadtatást kaptak, mert megkönnyítik a sok szerelvényből álló flotta menedzselését. Vannak még ötleteink a funkció jövőjét illetően, de sok játékosnak már a mostani formájában is segítség lesz.

A kisebb változtatások közé tartozik az esőcseppek élethűebb viselkedése, a véletlenszerű zenelejátszás és az államok (országok) lokalizációja.

A villogó fényekkel küszködőknek hozzáadtunk egy változót. Próbálkozzatok más beállításokkal, a konzolba írt "g_disable_beacons 0/ 1/ 2" -vel.

Szóval jó szórakozást az újdonságokhoz, de mint mindig: ez még csak egy nyílt béta, nem egy stabil verzió. Szóval ha akarjátok, várjátok meg a végleges változatot. De ha szeretnétek nekünk segíteni, hogy minél hamarabb elérjünk odáig, akkor a visszajezéseket várjuk a fórumban, a hibákat peddig itt jelenthetitek.

Ha szeretnétek részt venni a nyílt béta tesztelésében, akkor a Steam public_beta részlegében találhatjátok meg az aktuális verziót. Jelszó nincs.

VÁLTOZÁSOK:
- megvásárolható dupla Turnpike félpótkocsik ( csak Nevadában)
- terelőutak
- OR-140 út (Oregon DLC szükséges)
- Steam felhő-alapú profilok
- vontató és pótkocsi sablonok
- javított fizika ( felfüggesztés, lengéscsillapítás, fékezés, COG)
- élethűbb esőcseppek a szélvédőn
- véletlenszerű zenelejátszás
- ország/államnevek lokalizációs beállításai
- g_disable_beacons ( a villogó fényekkel küszködőknek, 0/1/2 )
- különféle testreszabási lehetőségek

MOD figyelmeztetés:
- a változások nagy számára való tekintettel, a modokon kell majd változtatásokat eszközölni a kompatibilitás miatt
 

Hozzászólások

RestaCar

Fordító

Vendég
Szabályok Help Felhasználók
  • Jelenleg senki sem beszélget.
    Nincsenek üzenetek a csevegésben. Legyen Te az első, aki beköszön!