Újdonságok
  • This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

HÍREK ETS2 ETS2 1.31-es frissítés (nyílt béta)


Az ETS2 1.31-es verziója az új funkcióival megegyezik az ATS hasonló generációjával, de van néhány különbség is, és ez még néhány napos belső tesztelést igényelt, hogy készen álljon a nyílt bétatesztre.

Amint azt az ATS 1.31 nyílt bétájának elindításakor már említettük, a vontató kábelek az egyik látható újdonság. Új visszapillantótükör-renderelési kódunk is van, amely pontosabb tükröket biztosít, így hozva közelebb a valósághoz a látott képet. Ezeken kívül két főbb jellemző van az ETS2-nek ebben a frissítésben. Először is a régóta várt véletlenszerű közúti események megérkeztek Európába! Több tucatnyi van, a szokásos kisebb bukásoktól a nagy baleseteken át - mint a kiégett járművek, egészen kisrepülőgépek vészhelyzeti landolásáig. Ráadáként egy kis meglepetés, amit a titokban tartottunk a kábeles poszt megjelenéséig: 8x4-es alváz az újgenerációs Scania R és S vontatókhoz.


Ami a kisebb változtatásokat illeti, az 1.31-es néhány, a kívánságlistán található elemet tartalmaz, például új szűrőoptimalizátort vezetünk be a feladatok és a rakományok kereséséhez, illetve a fedélzeti számítógép adatai ezentúl pontosabbak lesznek, és mostantól kezdve, amikor újratöltitek vagy újraindítjátok a játékot, vagy ha a játékmenet új helyre állítja a járművet, a rögzítőfék mindig automatikusan BE állásba kerül, hogy a jármű soha ne kezdjen önmagától véletlenül mozogni. Ezek és néhány további javítás mellett a különböző országokban használatos rendszámtáblákat is frissítettük. Ennek következtében az Egyesült Királyságbeli pótkocsik már nem önálló járművek a rendszámtáblákkal kapcsolatban.Vannak bizonyos változtatások az eszközökben és mod kategóriában is. Jelenleg egy eléggé nagy technikai változtatás közepén vagyunk, ahogy térképtervezőink a textúrákat, az anyagokat és a növényzetet az útszakaszokra illesztik. Természetesen ez a modok készítőire is hatással lesz. Eddig a "bélyegek" koncepcióját alkalmaztuk előre megtervezett mintákkal a memória és a lemezterület megőrzése érdekében, de most elhagyjuk ezt a megközelítést, és hagyjuk, hogy a térképtervezők "felületet" fessenek "ecsettel". Ez nagyobb szabadságot és rugalmasságot eredményez a térképtervezéshez; hatékonyabbá teszi a munkát, ha egy térképtervezőnek egy adott terepfunkcióra van szüksége. Egyelőre azonban ez azt jelenti, hogy a térkép modokat újból meg kell tervezni, és újra kell menteni az új rendszerrel, így a dolgoknak le kell állniuk mindaddig, amíg mindenki felzárkózik. A térkép-importkód tisztításával a régi ( pre-4.38-as) formátumú térképek támogatását is elhagytuk, így a már nem karbantartott (legutóbb 2017 februárban mentett) modokat nem lehet betölteni a játék jelenlegi verziójába. Reméljük, hogy ez nem igazán lesz hátrány a jelenleg használatban lévő modoknál.Akárhogy is - élvezzétek az összes új kiegészítést, de kérjük, ne feledjétek: ez csak egy nyílt béta, nem egy stabil nyilvános verzió, így hibákat, instabilitást tapasztalhattok. Nyugodtan meg lehet várni a végleges kiadást. De ha segíteni szeretnétek minket abban, hogy gyorsabban elérjük azt az állapotot, akkor nagyra értékeljük az összes visszajelzést a fórumunkon és hibajelentéseket ebben a részben.

Főbb jellemzők:

- A tehergépjármű és a pótkocsi (k) közötti elektromos / levegővezetékek
- Javított tükörkép (fejpozíció-alapú FOV, megfelelően ívelt tükrök)
- Véletlenszerű közúti események
- 8x4-es alváz a Scania R és S vontatókhoz

Kisebb változások:

- A munka kiválasztási képernyőnek új szűrő- és rakománykeresési elemei vannak (később kerülnek hozzáadásra)
- Egyesült Királyságbeli pótok nem számítanak külön járműnek a rendszámtáblákkal kapcsolatban
- A parkolófék automatikusan be van kapcsolva a teherautó áthelyezése után (g_park_brake_init)
- A képernyőkép elnevezésének formátuma mostantól a dátum és az idő alapján történik
- Megnövelt pontosságú utazási adatok (műszerfal számítógépes kijelzője)
- Gyorsabb sebességváltás az új opticruise váltókhoz
- Javított rendszámtáblák egyes országokban (Belgium, Norvégia, Lengyelország, Csehország)
- Javított nyomatékátalakító kapcsolás
- Javított sérült, előre meghatározott teherautók a kereskedésekben és a gyors munkákban
- Javított pótkocsi-kár jelentés
- Javított HDR interpoláció

Eszközök/Modok:

- Új terep ecsetek a térképszerkesztőben
- A régi térképek támogatásának megszűnése (pre-4.38, ecsetek miatt)
- Tükör-adatok
- A pótkocsi regisztrálható önállóként vagy nem önállóként
- Változtatható váltó-áttétel
- A teherautó-kereskedők már nem szerepelnek a listán, a játék az adott könyvtár összes egységét elolvassa
- Kormányzott kerék független a kerékmodelltől
- A régi tulajdonságok megszűnő támogatása

hivatalos link: http://blog.scssoft.com/2018/04/euro-truck-simulator-2-update-131-open.html
fordította: hattorihanzo
 
Boxer

Hozzászólások

#2
Vajon kaphatunk e India tól egy kis bevezetést a térkép editor újításáról. Miben fogja befolyásolni a Hungary mapot? A 4.38 as és az újítás között küldömbségeket (persze mint laúkusan nagyvonalakban).
 
#3
Szerintem, mint egyszerű játékosok, nem fogjuk észrevenni az editorbeli változásokat. Az értheti igazából, aki el is szokta indítani az editort... :D
 
#4
Valóban csak esetleg egy kis kulisszák mögötti rálátás tekintve apró információ a Hungary map egyik jelentős átalakulása miatt. Minthogy az írásból kivehető hogy az Editor igazán nagy átalakulás. Ha már elektronikus fórum és újságja van a Hungary map nak
 
Vendég
Szabályok Help Felhasználók
Nincsenek üzenetek a csevegésben. Legyen Te az első, aki beköszön!